Webstep er første Certified Partner for IoT-selskapet DT

Webstep er første Certified Partner for IoT-selskapet DT

Det norske Internet of Things-selskapet Disruptive Technologies (DT) står bak en Tech Award-prisbelønnet sensorbrikke med lengre levetid og bedre egenskaper enn noe annen brikke som er produsert. Webstep er første sertifiserte partner.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

– Vi skal legge software på toppen av sensorteknologien og legge til rette for innovasjon i stor stil, sammen med kundene våre, lover IoT-direktør i Webstep, Marianne Styrman.

Unike sensorer

Sensorbrikkene fra Disruptive Technologies har vakt internasjonal oppsikt og har en rekke anvendelsesområder. Brikkene er skreddersydd for løsninger der man trenger å oppdage feil før skader skjer, de kan varsle temperaturendringer, brukes til alarmsetting og sikring, og de kan brukes til å varsle personell, holde oversikt over materiell og rapportere hendelser og statuser, blant annet.

- Alt dette skjer gjennom en av verdens minste og rimeligste sensorer, med 15 års batteritid, som rapporterer gjennom en sikker infrastruktur og har ubegrensede lagringsmuligheter i skyen. IoT Teknologien har dessuten anvendelsesmuligheter på tvers av offentlige sektorer og bransjer i næringslivet, forklarer Marianne Styrman.

Store muligheter

Teknologien har langt flere muligheter enn begrensninger, og den oppleves grensesprengende for alle som har sett den i aksjon. – Den virker og har unike egenskaper, forklarer en engasjert Webstep IoT-leder som er svært godt fornøyd med det tette samarbeidet som er etablert med Disruptive Technologies. Gründer og DT-leder Erik Fossum Færevaag ser samarbeidet som et viktig skritt i utviklingen av sensorselskapet:

Bygger økosystem

– Software er helt vesentlig når mulighetene som ligger i IoT skal realiseres i årene som kommer. Derfor bygger vi nå et “økosystem” av aktører som kompletterer hverandre. Webstep er vår første samarbeidspartner. De har nærmere 400 kompetente og svært erfarne IT-eksperter og kan hjelpe alle som ønsker å bli kjent med teknologien og ønsker å ta den i praktisk bruk. Metoden for å få til dette har vi utviklet sammen det siste halve året. Vi legger til rette for at kunder skal kunne bruke våre sensorer som løsninger på sine utfordringer og muligheter i sin forretning. Stikkordet er lærerike og nyttige hackathons, sier DT-leder Erik Fossum Færevaag.

Inviterer til hackathons i Norge og Sverige

– Kundene våre skal få gjøre seg kjent med og lære seg opp på teknologien og eksperimentere med hvordan den kan tas i bruk, hjulpet og lært opp av våre sertifiserte eksperter, forklarer Marianne Styrman. – Dette kommer vi til å gjøre gjennom todagers samlinger – hackathons - i Norge og Sverige, der vi gir Hands On opplæring på bruk av sensorene via softwareutvikling inn i kundens forretning. Vi vil også kunne trekke det videre i rene innovasjonsprosjekter for de som ønsker dette, forklarer hun.

Sterkt fagmiljø skaper muligheter

– Norge er verdensledende på radioteknologi gjennom selskaper som Nordic Semiconductor, Texas Instruments og SiLabs. Det sterke fagmiljøet sprer seg nå til IoT-relaterte bedrifter og skaper gode forutsetninger for konkurransefortrinn og nye forretningsmuligheter. Dessuten er nordmenn og norske virksomheter raske til å ta ny teknologi i bruk. Et relativt høyt norsk lønnsnivå gjør det lønnsomt å implementere IoT løsninger som er tids- og bemanningsbesparende, avslutter Websteps IoT-direktør Marianne Styrman.

RÅDGIVING/14. februar 2017

Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars. Les mer

DIGITAL MARKEDSFØRING/ 6. februar 2017

Jakter på Norges smarteste industribedrift

– Norske industribedrifter må ta digitaliseringsutfordringene på alvor, for det gjør flere utenlandske konkurrenter – og det er en hard global konkurranse man lever i, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Sammen med Siemens jakter de nå på Norges smarteste industribedrifter. Målet er å vise frem norske industribedrifter og inspirere til utvikling av egen virksomhet. Les mer

Til toppen