Virke og Zacco inngår samarbeid om immaterialrett

Virke og Zacco inngår samarbeid om immaterialrett

Virke har inngått en samarbeidsavtale med Zacco innen immaterielle rettigheter inkludert patent, varemerke og design. Målet er å bidra til økt verdiskapning og beskytte Virke-medlemmenes innovasjon og merkevarer.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Forskning viser at hele 80 prosent av moderne virksomheters verdier er immaterielle. Beskyttelse av patenter og varemerker (Intellectual Property Rights – IPR) og design, forretningshemmeligheter og knowhow er viktig for å unngå at man taper rettigheter som ellers ville ha tilhørt virksomheten.

– Gjennom samarbeidsavtalen ønsker Virke å styrke tilbudet vårt overfor medlemmene på dette området. Vi ønsker å gi enkel tilgang på spisskompetanse på feltet og senke terskelen for å vurdere om en idé kan være verdt å beskytte og satse videre på, sier Alisdair Munro, direktør i Virke for kunnskap og teknologi.

Virke har styrket egen kompetanse på området gjennom ansettelsen av advokat Maja Glad Pedersen.

– Virke kan involvere Zacco for eksempel tilknyttet porteføljeadministrasjon, freedom to operate-analyser, utforming av patentsøknader og varemerkesøknader, forteller Glad Pedersen

Gjennom avtalen får medlemmene kostnadsfri forhåndsvurdering og rabatt på Zacco sine ordinære priser.

– I Norge kan vi bli mye bedre på å beskytte verdiskapningen vår. Systematisk arbeid med IPR kan bli en strategisk bærebjelke i forhold til dette. Samarbeidsavtalen med Virke åpner et spennende marked for Zacco, samtidig som vi får engasjert oss enda sterkere i våre misjon om å bidra til å styrke verdiskapningen for virksomheter i Norge, sier adm. dir. Thor B. Mosaker i Zacco Norway. Avtaleo sine ordinære priser. håndsvurdering og rabatt pteknologi.  inntekter på grunnlag av idgg- og anleggsbransjen.  regnskapAvtale

Til toppen