Utvikler nettbasert forliksråd

Utvikler nettbasert forliksråd

Det amerikanske selskapet Modria ønsker å forenkle og avlaste rettsapparatet med en nettbasert tjeneste for enkle tvistesaker.

  • SW/HW
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Tenk å kunne klage på skatten eller ta skilsmissesaken på nettet i ditt eget hjem. Dette ønsker flere selskaper nå å tilrettelegge for med programvare tilpasset amerikansk lovgivning.

Foreløpig er tjenesten tilpasset rådgivning av enkle tvistesaker som trafikkforseelser og familietvister. Selskapene planlegger å utvide tjenesten til å kunne dekke mer komplekse rettssaker i fremtiden.

Programmet hjelper partene gjennom et rekke spørsmål, eksempelvis hvordan man ønsker barnefordeling. Tjenesten åpner for forhandlinger og registrerer enighet og uenighet i rettsdokumenter som senere blir godkjent av advokater. På denne måten kan mange tvistesaker unngå å havne i rettssystemet. På mange måter er tjenesten en digital utgave av forliksrådet.

Hundrevis av parforhold har brukt tjenesten siden den ble lansert i februar, sier Larry Friedberg, markedssjef for Modria til Physorg.

Tjenesten ble opprinnelig utviklet for eBay og PayPal som ønsket å finne en enkel måte å inngå forlik mellom kunder og leverandører om skadde varer eller forsinkede leveranser. Tjenesten har allerede løst 60 millioner klager i løpet av det siste året, forteller Colin Rule i Modria til Physorg.

Kilde: Physorg.

Til toppen