Tieto vil styrke digitalisering i banksektoren

Tieto vil styrke digitalisering i banksektoren

Tieto har signert en servicepartneravtale med Temenos, en global og markedsledende leverandør av programvare i banksektoren innenfor kjernebankløsninger i Norden og Baltikum.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Partnerskapet forener Tietos kompetanse og erfaring innen digitaliseringstjenester og løsninger for banksektoren, samt Temenos standardiserte og globale best practice-prosesser. Temenos plattform for kjernevirksomhet i bank, T24 Model Bank, kombinert med Tietos bransjeekspertise og lokale tilstedeværelse, gjør det mulig for banker å forenkle driften samt respondere raskere ved kundebehov.

[factbox id="1"]

Digitalisering har vært topprioritet for banker i mange år, og investeringene har først og fremst vært rettet mot front-end. Bankenes fokus er nå å investere mer i endring av kjernebankløsninger for å nå neste nivå av kundeopplevelser og digitalisering.

– Det er en glede å kunne presentere dette partnerskapet med Temenos, som komplementerer Tietos eksisterende tilbud og styrker i tillegg vår evne til å tilby en komplett verdikjede for kundene våre. Det gir kundene våre muligheten til å fokusere på sin kjernevirksomhet, samt bli mer konkurransedyktige, sier Vahid Zohali, Vice President Banking, Tieto i Sverige.

– Vi opplever et enormt momentum i det nordiske markedet, og partnerskapet med Tieto som lokal partner for denne regionen er et naturlig skritt for å sikre vår tilstedeværelse i Norden og Baltikum. Ved å kombinere Tietos kapasitet og omfattende erfaring med vår globale, markedsledende programvare kan vi styrke vår Model Bank mot markedet, sier Steen Jensen, leder for Temenos, Nord-Europa.

Til toppen