Rejlers digitaliserer elsikkerhetstilsynet

Rejlers digitaliserer elsikkerhetstilsynet

Agder Energi Nett har inngått avtale med Rejlers Elsikkerhet om tilsyn av elektriske anlegg i Agder-fylkene. Avtalen innebærer at det skal tas i bruk helt nye, digitale verktøy som vil sette selskapene i fremste rekke i tilsynsbransjen.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

- Rejlers vinner avtalen blant annet med bakgrunn i tiltak for å effektivisere prosessene. Dette gjøres ved bruk av Enoros nye digitale verktøy for planlegging og gjennomføring av tilsyn, sier Svein Are Folgerø, administrerende direktør i Agder Energi Nett.

[factbox id="1"]

Nettselskapene er pålagt å føre tilsyn med elsikkerheten i forsyningsområdene sine. Tilsynet utføres gjennom «Det lokale eltilsyn», som blant annet skal påse at elektriske installasjoner i både nybygg og eksisterende anlegg er utført i henhold til forskriftene.

- Vi er svært fornøyd med at Agder Energi valgte Rejlers for en ny periode. Dette viser at Rejlers gjør en god jobb og at Agder Energi er fornøyd med den jobben vi har gjort med tilsyn så langt, sier Asbjørn Hilde, daglig leder i Rejlers Elsikkerhet.

Fremtidsrettede løsninger

-Ved å ta i bruk de nye digitale verktøyene kan tilsynsprosessen bli tilnærmet papirløs.  Verktøyene implementeres i tett samarbeid mellom Agder Energi Nett, Rejlers og systemleverandøren. Samarbeidet vil sette oss i fremste rekke når det gjelder utviklingen i tilsynsbransjen sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i Rejlers Norge.

[factbox id="2"]

- Når vi nå går inn i en ny kontraktsperiode kan vi tillate oss å tenke langsiktig og investere i nye fremtidsrettede løsninger, fortsetter Thorkildsen.

Kontrakten gjelder for to år, med opsjon for ytterligere to pluss ett år, og har en verdi på opp mot 125 millioner kroner.

- Enoros digitale feltløsninger ElWin Avtale og ElWin Ute er markedsledende verktøy for planlegging og utførelse av tilsyn. Disse løsningene er et resultat av utvikling basert på dyp bransjekompetanse og tett dialog med våre kunder. Vi i Enoro gleder oss til videre samarbeid med Agder Energi Nett og Rejlers, sier Johnny Haugsbakk, administrerende direktør i Enoro Norge.

Til toppen