Nye dokumenter avdekker flere cyberangrep mot DOE

Nye dokumenter avdekker flere cyberangrep mot DOE

I følge deklassifiserte dokumenter skaffet til veie av USA Today er U.S. Departement of Energy (DOE) blitt utsatt for over 150 vellykkede datainnbrudd i perioden 2010 til 2014.

  • Sikkerhet
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Dokumentene som ble skaffet til veie gjennom Freedom of Information Act (FOIA) viser logger registrert av Joint Cybersecurity Coordination Center. Dokumentene beskriver et økende antall forsøk på datainnbrudd mot interne datanettverk som inneholder store mengder sensitive informasjon om landets strømnett, atomvåpenlagre, og forskningssentre.

Totalt har DOE vært utsatt for 1131 forsøk på datainnbrudd, hvorav 159 har vært vellykket over fireårsperioden. Majoriteten av de vellykkede datainnbruddene har vært rettet mot DOE’s Office of Science, som administrerer enorme føderale investeringer i forskningsprosjekter.

19 av de 159 vellykkede angrepene var rettet mot National Nuclear Security Administration (NNSA). Angrepene er spesielt alarmerende da de er rettet mot organisasjonen som er satt til å sikre landets atomvåpenlager.

Foreløpig er identiteten bak angrepene ukjente. House Committee on Science, Space and Technology vil arrangere en høring for å avklare status på sikkerheten ved landets strømnett og det endrede sikkerhetsbildet.

Les dokumentene her.

Til toppen