Norske skoler oppgraderer sikkerhetssystemene

Norske skoler oppgraderer sikkerhetssystemene

Den årlige trusselvurderingen fra PST, en av fire trussel- og risikovuderinger som utgis årlig, ble publisert i dag. Rapporten vurderer den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa og i nærliggende områder som mer usikker og uforutsigbar enn på lenge.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har i sine rapporter anbefalt at det må innføres flere tiltak som gjør skolene rustet til å møte enhver kritisk situasjon i henhold til norsk lov. I tillegg viser deres undersøkelser at mange skoler er dårlig rustet og forberedt på å agere mot alvorlige situasjoner .

Rammeavtale med Oslo Kommune

Zenitel har siden september 2013, sammen deres partner Ascom, installert kommunikasjonsløsninger til mer enn 100 skoler i Oslo. Installasjonene er en del av en rammeavtale med Oslo Kommune, der målet er å øke sikkerheten ved norske skoler. Løsningen er basert på toveiskommunikasjon som gjør det mulig for både elever og lærere og varsle i enhver sitasjon. I løpet av 2017 skal alle kommunale skoler i Oslo være utstyrt med disse løsningene for kritisk kommunikasjon.

Nødvendig med en virkelig menneskestemme

I noen situasjoner kan en brannalarm, og påfølgende beskjed om evakuering til et forhåndsbestemt område, virke mot sin hensikt. I disse situasjonene er det helt nødvendig med en virkelig menneskestemme som kan gi klare beskjeder til de berørte i de forskjellige situasjonene. Løsningen Osloskolene har valgt har både levende og forhåndsinnspilte meldinger til utvalgte områder av skolen, eller hele skolen.

Enkle løsninger som gir effektiv kommunikasjon

- Vi støtter det videreførte fokuset på sikkerhet i skolen og andre institusjoner fra den Norske Regjeringen og DSB. Vår erfaring, fra andre land vi selger våre løsninger til, er helt klart at det en nødvendighet for utdanningsinstitusjoner å revurdere løsningen de har for kritisk kommunikasjon. Norge er i ferd med å sakke akterut i forhold til sikkerhetssystemer og mulighet til å snakke til alle ansatte, elever og besøkende på en effektiv måte i kritiske situasjoner, sier Kenneth Dåstøl, Administrerende Direktør i Zenitel.

- Sammen med Ascom har vi lagt vekt på noen enkle løsninger som gir effektiv kommunikasjon i det daglige og skaper trygghet i en nødssituasjon. Det er gledelig å se at skolene i Oslo nå tar i bruk de samme løsningene som vi også har levert til skoler i mange andre land gjennom flere år, avslutter Kenneth Dåstøl.

RÅDGIVING/14. februar 2017

Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars. Les mer

DIGITAL MARKEDSFØRING/ 6. februar 2017

Jakter på Norges smarteste industribedrift

– Norske industribedrifter må ta digitaliseringsutfordringene på alvor, for det gjør flere utenlandske konkurrenter – og det er en hard global konkurranse man lever i, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Sammen med Siemens jakter de nå på Norges smarteste industribedrifter. Målet er å vise frem norske industribedrifter og inspirere til utvikling av egen virksomhet. Les mer

Til toppen