Norge med ny SMS-rekord

Norge med ny SMS-rekord

Det norske folk sendte 5,4 milliarder tekstmeldinger i Telenors mobilnett i løpet av 2015. Aldri før har det blitt sendt så mye SMS på ett kalenderår. Samtidig sendte vi hverandre 17,2 millioner nyttårshilsener via SMS og MMS.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Trafikken for SMS er fortsatt positiv, til tross for at det finnes et kobbel av andre, nyere meldingstjenester. Gjennom hele 2015 har Telenor registrert en økning fra måned til måned. Rekorden fra 2014 på 5,042 mrd. SMS ble dermed slått.

– Nordmenn holder fast på SMS som kommunikasjonskanal. Det skyldes at SMS er pålitelig, leveringssikkert og du vet at meldingen blir lest. I tillegg ser vi at offentlige og private virksomheter, for eksempel frisøren, tannlegen eller Skatteetaten, bruker SMS hyppig i dialogen med sine kunder eller andre interessenter, kommenterer dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Langt til toppnotering

Nyttårsaften er en av dagene i året der vi sender mest bilde- og tekstmeldinger. I år sendte vi 16,6 millioner SMS og 615.000 MMS. Tallene gjelder for perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar.

– Selv om det i rekordåret 2007 ble sendt hele 29,9 millioner SMS på nyttårsaften, blir det sendt ut mer enn dette i dag når vi inkluderer alle meldinger sendt via blant annet Snapchat, iMessage, Hangouts og sosiale medier, sier Amundsen. Særlig Snapchat brukes i enorme mengder.

Det høyeste nivået SMS-meldinger var klokka 00.16 med 882 meldinger i sekundet, mens MMS-meldingene nådde et høydepunkt kl. 00.30, med 44 meldinger i sekundet.

På grunn av den høye meldingstrafikken opplevde noen forsinkelser i SMS- og MMS-trafikken i timene etter midnatt.

– Vi opplevde så stor pågang at en av våre servere ikke klarte å avvikle all meldingstrafikk. Trafikken gikk som normalt ved 01.30-tiden, forklarer Amundsen.

Nyttårsforsetter

Datatrafikken ligger rundt 47 prosent over fjorårets nyttårsaften.

– Dette skyldes at nordmenn er på nett når som helst og overalt, sier Amundsen.

Datatrafikken i mobilnettet fikk en markant topp i timene ved midnatt nyttårsaften.

– Dette kan indikere en økende andel nyttårshilsener via sosiale medier med bilder og videoklipp. Det var nok også flere som kunngjorde nyttårsforsettene sine for allmuen, forklarer dekningsdirektøren.

Julaften 2015

– Antall sendte bildemeldinger på julaften var lavere i forhold til tidligere år, og ble målt til 686.426 mot 751.849 i 2014, sier Amundsen. Dette er målinger utført for hele julaften frem til 25. desember kl. 06.

SMS-trafikken på julaften var på samme nivå som i fjor, fortsetter dekningsdirektøren. Årets volum var på 14,1 millioner meldinger mot 14,5 millioner i 2014.

Telenor registrerer at kundene legger i stor grad bort mobiltelefonen når julen ringes inn kl. 1700. I timene fra kl. 1700-2100 gikk datatrafikken ned 55 prosent målt mot normale dager.

Til toppen