NHO Buskeruds nyskapingspris 2015 går til Piql

NHO Buskeruds nyskapingspris 2015 går til Piql

NHO Buskeruds nyskapingspris 2015 går til Piql AS. Bedriftens visjon er å «reshape data preservation»; sikre fremtidig tilgang til vår tids mest verdifulle digitale data. Bedriften er sterkt innovasjonsdrevet og er banebrytende på flere plan – både teknologien, forretnings-modellen, og bruken av design og strategisk merkevarebygging er nyskapende innen bransjen.

  • SW/HW
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Firmaet opererte tidligere innen filmindustrien, og har bl.a. utviklet Cinevator som er regnet som verdens ledende digitale filmprinter. Cinevator er fremdeles i bruk over hele verden av selskaper som Technicolor og Deluxe.

[factbox id="1"]

Bedriftene visjon er å «reshape data preservation». Bedriften jobber for å sikre fremtidig tilgang til vår tids mest verdifulle digitale data. Manglende datasikkerhet, korrupte filer og utdaterte formater; digital informasjon byr på mange og komplekse utfordringer. Hvordan kan man da sikre fremtidig tilgang til verdifulle data?

Kort fortalt er forretningsideen å bruke fotosensitiv film som lagringsmedium for digitale data. Bedriften har utviklet teknologi som gjør det mulig å lagre digitale data i form av binære koder på film.

Dataene er søkbare som i andre digitale lagringsteknologier, men de lagres på et medium som sikrer lang levetid og som i tillegg forhindrer at uvedkommende sletter eller endrer dataene.

Teknologien er unik. I følge bedriften finnes det ingen andre tilgjengelige teknologier som gir en komplett løsning på utfordringene knyttet til å sikre fremtidig tilgang til digital informasjon. Teknologien er dessuten kompleks og krever spesialkompetanse innenfor flere områder, noe som gjør det vanskelig for enkeltstående aktører å kopiere løsningen.

Til toppen