Netthandel øker - Vi handler sofa fra sofaen

Netthandel øker - Vi handler sofa fra sofaen

Flere og bedre nettbutikker gjør at et økende antall forbrukere velger å krype opp i sofaen – og handler nettopp sofaen på nett. Bare i løpet av årets fire første måneder vokste netthandelen av møbler med 46 prosent, viser en ny analyse fra Virke e-Handel og Posten Norge AS.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

​- Den gode veksten i netthandelen ved starten av 2015, er et tydelig signal på at den trenden vi har sett over lang tid fortsetter også i år, sier Gunnar Henriksen, konserndirektør for e-handel i Posten Norge.

Spesielt har netthandelsveksten vært god innen kategorier som mat og drikke, som mer enn doblet seg i årets to første måneder. Også artikler til hus og hjem er en stadig større varegruppe på nett. Mens butikkhandelen med møbler og andre innredningsartikler økte med 5,5 prosent i 1. tertial i år, økte netthandelen av samme type produkter med 45,9 prosent.

Hus og hjem på nett

- Vi ser at utstyr til hus og hjem er en stadig mer attraktiv kategori å handle på nett, og fra 2009 til 2014 har vi opplevd en årlig omsetningsvekst av møbel og andre innredningsartikler på nettet på over 33 prosent, sier Gerhard Anthun leder for Virke e-Handel.

I tillegg til at forbruker synes det er stadig er enklere og handle sofa fra sofaen, så har antall norske bedrifter som selger møbel og andre innredningsartikler i samme periode nesten tredoblet seg, fra 55 nettbutikker i 2009 til 143 i 2014.

Praktisk handling

- Spesielt er det forbrukere i mindre tettbygde strøk med lang avstand til store møbelhus som netthandler, men også urbane småbarnsfamilier med dårlig tid og kanskje ikke egen bil, ser fordelen av å handle møbler fra sofaen istedenfor å løpe rundt på kjøpesenteret, sier Anthun.

Trenden understøttes av funn i Virkes eHandelsbarometer, der forbrukerne selv rapporterer hva de netthandler. Over tid har det vært en god vekst i netthandelen med bl.a. møbler og annet utstyr til hus og hjem.

Mye penger

I 2014 la norske forbrukere igjen hele 3,6 mrd. kroner på nett innen kategorien "Hus, hjem, hage", der snittkjøpet lå på ca. 1 190 kroner.

I 2015 har veksten innen denne kategorien fortsatt å vokse på nett, og i 2. kvartal 2015 netthandlet norske forbrukere for hele 989 millioner kroner innen denne kategorien, en vekst på 37 prosent fra tilsvarende kvartal året før.

For møbler alene – som utgjør 15 prosent av denne kategorien – var veksten på hele 40 prosent fra 2. kvartal 2014 til tilsvarende periode i år.

Til toppen