Nå blir bilen din smartere

Nå blir bilen din smartere

Nå går startskuddet for en skandinavisk pilot på Connected Car, en løsning som åpner opp for en rekke nye nett-tjenester i bilen. - Så godt som alle biler fra 2001 har en inngang for den nye dingsen, det er bare å plugge den rett i bilens tilkoblingsport, sier leder for mobil i Telenor, Bjørn Ivar Moen.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

- Via Connected Car-appen kan du hente ut informasjon om bilens helse, opprette trådløst nett i bilen – og sist, men ikke minst får du en rekke tjenester levert av våre partnere, sier leder for mobil i Telenor, Bjørn Ivar Moen.

Løsning med rikt innhold

Telenor skal lansere Telenor Connect i samarbeid med en rekke partnere, og allerede er det et rikt innhold i løsningen. Selve tilkoblingen av enheten skjer i bilens port, som normalt ligger til venstre like under rattet på bilen.

- Så langt har vi jobbet med å finne beste løsning samt det mest attraktive innholdet, og nå begynner vi med lanseringsforberedelsene. Vi starter med 200 testenheter fordelt på de tre skandinaviske landene, og vi vil øke antall enheter fortløpende. Vi gleder oss til etter hvert å gjøre produktet tilgjengelig for alle, sier Moen.

Tiden moden for innovative løsninger i bilen

Nyheten om storsatsningen ble offentliggjort på et forum i StartupLabs lokaler i Forskningsparken i Oslo. Bak arrangementet står If skadeforsikring, Circle K, Bertel O. Steen, EasyPark, Swedspot, Mekonomen og Telenor.

- Det er første gang vi arrangerer Nordic Car Connect-forum, og interessen har vært så sterk at vi måtte flytte til større lokaler for at alle interesserte skulle få plass. Deltakere er Telenors partnere og potensielle partnere, samt en rekke nøkkelpersoner fra bilindustrien. Tiden er helt klart moden for å introdusere nye, innovative løsninger i bilen, og vi er avhengige av samarbeid med andre for å få dette til. Vi er imponert over den entusiasmen våre partnere viser, sier Bjørn Ivar Moen.

RÅDGIVING/14. februar 2017

Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars. Les mer

DIGITAL MARKEDSFØRING/ 6. februar 2017

Jakter på Norges smarteste industribedrift

– Norske industribedrifter må ta digitaliseringsutfordringene på alvor, for det gjør flere utenlandske konkurrenter – og det er en hard global konkurranse man lever i, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Sammen med Siemens jakter de nå på Norges smarteste industribedrifter. Målet er å vise frem norske industribedrifter og inspirere til utvikling av egen virksomhet. Les mer

Til toppen