Mindre netthandel på bygda

Mindre netthandel på bygda

Folk på landet handler mye mindre på nettet enn byfolk. Der vareutvalget og butikktettheten er størst, er nettshopperne også langt mer aktive.

  • ERP
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

En ny undersøkelse fra Posten viser at folk i byene handler oftere på nettet og legger igjen mer penger enn de som bor på landet.

Tydelige forskjeller

25 prosent av dem som bor i byene sier at de handler flere ganger i måneden på nett, mens tilsvarende tall på landet er 14 prosent.

-  Det er overraskende at forskjellen er såpass tydelig. Jeg ville tro at dersom du har vanskeligere tilgang på vareutvalg i fysiske butikker, så ville aktiv netthandel være et attraktivt alternativ. Men det er altså ikke tilfelle, sier konserndirektør for e-handel i Posten og Bring, Gunnar Henriksen.

Ingen butikkdød

Både i byene og på landet oppgir de spurte at de handler på nett fordi det er enkelt, at de fikk et godt tilbud og vareutvalget. Det er de siste årene stadig hevdet at netthandelen bidrar til butikkdød i distriktene. Henriksen mener den nye undersøkelsen slår hull på denne myten.

- Tallene viser at handel på nett og i fysisk butikk ikke utelukker hverandre, men derimot utfyller hverandre. Det er ikke så sort hvitt som mange skal ha det til. Dessuten gir teknologien mulighet for dem som bor i distriktene til å etablere egen netthandel, sier Henriksen.

Erotikk, takk!

Det er kun minimale forskjeller i hva bybefolkningen legger i den digitale handlekurven kontra hva de på bygda handler på nettet. En av forskjellene er at de på landet handler utstyr til bil, båt og MC mens i byen er det produkter til personlig pleie. Dessuten viser det seg at folk på landet er de ivrigste til å bestille erotiske artikler på nett.

-Jeg håper denne netthandelen inspirerer til befolkningsvekst på landet og ikke det motsatte, avslutter Henriksen.

Til toppen