Microsoft donerer 1 milliard dollar i gratis skytjenester

Microsoft donerer 1 milliard dollar i gratis skytjenester

Microsoft sin globale administrerende direktør, Satya Nadella, offentliggjorde onsdag at Microsoft vil gi en milliard dollar i gratis skyteknologi til universiteter og veledige organisasjoner over hele verden.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Et treårig program skal styrke det viktige arbeidet til disse organisasjonene gjennom tilgang til skytjenester, internett og opplæring over hele verden.

- Microsoft ønsker å styrke det viktige arbeidet som gjøres av universiteter og veledige organisasjoner gjennom å øke tilgangen til den teknologien som har størst endringskraft i vår generasjon; skytjenestene. Over 70.000 organisasjoner får nå tilgang til teknologi som vil hjelpe dem med å finne løsninger på vår tids største samfunnsutfordringer, forbedre livene til millioner av mennesker og samtidig bidra til økt vekst, sa Microsoft sin globale administrerende direktør Satya Nadella i en tale på World Economic Forum i Davos onsdag.

Kan avdekke avgjørende innsikt

I september 2015 vedtok 193 verdensledere enstemmig 17 utviklingsmål for en bærekraftig verden. De ambisiøse målene innebærer at man innen 2030 skal fjerne fattigdom, sult og sikre tilgang til bærekraftig energi til alle. Innovativ teknologi og forskning spiller en helt avgjørende rolle for å nå disse målene.

Den datakraften man finner gjennom skytjenester blir viktig for å løse de overveldende utfordringene verden står overfor. Den enorme datakapasiteten som ligger i skytjenestene setter forskere i stand til å behandle store mengder data, noe som kan avdekke avgjørende vitenskapelig viten og skape ny grensesprengende teknologi. I tillegg vil teknologien hjelpe medarbeiderne på universiteter og veldedige organisasjoner til å kommunisere bedre og jobbe mer effektivt.

Digital inkludering og utvikling

Arbeidet vil bli ledet av den nydannede organisasjonen Microsoft Philanthropies, som ble opprettet av Microsoft i desember 2015 for å styrke digital inkludering og bidra til utvikling over hele verden. Initiativet er en ytterligere forsterkning av Microsoft sitt eksisterende donasjonsprogram som utgjorde en milliard dollar i 2015. Denne milliarden omfattet for det meste programvare og full tilgang til Microsofts skytjenester.

Det nye initiativet bygger videre på det eksisterende programmet som i dag gir veledige organisasjoner gratis tilgang til Office 365. Ved å inkludere et større spekter av skytjenester vil gratistilbudet dekke 70.000 organisasjoners ulike behov for avansert teknologi, slik som skylagring, app-utvikling, drift, analyse og løsninger for mobilitet og produktivitet. I tillegg vil investeringer i infrastruktur bidra til at flere mennesker får tilgang til internett og opplæring.

Til toppen