Kontroversielt spionselskap utsatt for datainnbrudd

Kontroversielt spionselskap utsatt for datainnbrudd

Det italienske firmaet Hacking Team som leverer programvare og rådgivning for spionasje og overvåking er selv blitt utsatt for hackere.

  • Sikkerhet
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Angrepet ble etterfulgt av offentliggjøring av over 400 gigabyte med stjålne data fra firmaets servere. Filen inneholder alt fra kundelister, finansielle data, epostkorrespondanse, og kildekode til programvare som nå blir analysert av sikkerhetseksperter og journalister verden over.

Det er ikke første gangen et sikkerhetsselskap blir utsatt for datainnbrudd. Tidligere har Gamma Group, kjent for spionprogrammet FinFisher, fått sine arbeidsmetoder offentliggjort. Før dette ble rådgivingsselskapet Stratfor utsatt for et massivt dataangrep som avslørte selskapets kundeliste og arbeidsmetoder.

Eksklusiv kundeliste

Hacking Team har levert tjenester til en rekke land som er kjent for brudd på menneskerettigheter. Selskapets programvare som kan kompromittere mobiltelefoner og datamaskiner har ifølge lekkasjene vært solgt til land som Etiopia, Bahrain, Egypt, Kasakhstan, Marokko, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Sør-Korea, Sør-Sudan, Aserbajdsjan med flere.

I tillegg har selskapet en rekke kunder innen bank og finans, blant annet Barclays, Deutsche Bank, og ABN-Amro. De statlige etatene FBI og DEA dukker også opp på listen.

Avansert spionvare

Selskapet har utviklet egen skadevare og utnytter kjente og ukjente sikkerhetshull i blant annet Android, Adobe Flash, og Windows. Selskapets mest avanserte programvare, Remote Control System, er i teorien i hendene på de med tekniske kompetanse til å benytte det. Et annet verktøy lar brukere kompromittere Bitcoin-kontoer. Sikkerhetsselskaper verden over jobber nå på spreng med å tette hullene som er avslørt i dokumentene.

Til toppen