Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars.

  • Rådgiving
  • Endret
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

- Årets finalister har utviklet teknologiske løsninger som svarer på et markeds- eller samfunnsbehov, sier Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge. - Dette er gründere som kan skape nye arbeidsplasser, konkurrere internasjonalt, og gjøre Norge bedre rustet til å møte den teknologiske revolusjonen vi står ovenfor.

Finalister som satser globalt

54 gründere fra hele landet har søkt om å bli Female Entrepreneur 2017, som i år er rettet mot teknologi. Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartmentet og Innovasjon Norge.

- Prisen, som deles ut på kvinnedagen den 8. mars, skal hedre kvinnelige entreprenører som satser på tech, tenker globalt, og er gode rollemodeller. Det er alle de tre finalistene gode eksempler på, sier Næss.

Bubbly Group AS ble startet i Oslo av Marianne Haugland Hindsgaul (53), og er en ”internet-of-things”-plattform som gjør det mulig for butikker som Elkjøp å hente inn sanntidsdata og tilbakemeldinger fra kunder i butikken. Tilbakemeldingene gir verdifull kundeinformasjon som kan bidra til og øke sjansene for et salg.

Siv Hilde Houmb (43) har startet Secure-NOK AS, en programvare som oppdager og forhindrer cyberangrep på kritisk infrastruktur. Den spesiallagede løsningen kan brukes til å beskytte kontrollsystemer i f.eks olje og gass- eller kraftindustrien. Bedriften har i dag kontor i Hamar og i Houston.

Nuria Espallargas (37) brukte sin bakgrunn som kjemiker da hun oppfant en metode som omdanner et av verdens hardeste materialer til et pulver som kan brukes til å legge slitesterkt, lettere og mer miljøvennlig belegg på overflater, blant annet i maskineri som brukes i flyindustrien. Seram Coatings AS holder til i Trondheim.

Utdeles for første gang i Trondheim

Prisen skal for første gang deles ut i Trondheim på kvinnedagen 8. mars. Utdelingen er en del av det offisielle programmet på Technoport Conference, Norges største innovasjonskonferanse for gründere, næringslivsledere, investorer, studenter og drømmere.

Vinneren mottar 500.000 kroner som blir utbetalt direkte til bedriften, og som skal brukes til videreutvikling av selskapet. Hun får også en profesjonell mentor eller akseleratorprogram, avhengig av hva som er best egnet for selskapet.

Innovasjon Norge innngår samarbeid UN Women

Allerede den 7. mars skal Innovasjon Norge arrangere et arrangement i Trondheim som løfter frem kvinner og entreprenørskap i et globalt perspektiv. Ta kontakt med Innovasjon Norge for mer informasjon og mediepass til begge dagene.

Til toppen