Evry åpner verdensledende datasenter

Evry åpner verdensledende datasenter

EVRY og DigiPlex har utviklet og bygget Norges største datasenter på Fet i Akershus. Våren 2015 flytter kundene inn til et datasenter med høy miljøstandard og den nyeste digitale skyteknologien.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Kravene til datasenteret på Fet er designet og utviklet av EVRY. EVRY har inngått en 20-årig leieavtale med DigiPlex, som i tillegg til byggingen har ansvar for driften av senteret. Datasenteret blir det mest effektive og energisparende i Norge takket være den innovative teknologien.

[factbox id="1"]

Gjennom datasenteret leverer EVRY nye industrialiserte leveranseformer og kundene får cloudbaserte IT-tjenester som er skalerbare med høy kvalitet.

Halverer klimautslipp

Eksterne rådgivere har verifisert løsningene og kravene til sikkerhet samtidig som klimamål er ivaretatt. DigiPlex har tatt i bruk et helt nytt og innovativt luftkjølingssystem som fjerner overskuddsvarme fra EVRYs datamaskiner og servere ved hjelp av utendørsluft. Dette luftkjølingssystemet, kombinert med EVRYs bruk av moderne og energieffektive servere, gjør datasenteret på Fet til ett av de mest effektive og bærekraftige datasentre i verden.

Energibruken tilsvarer nær en halvering i forhold til ordinære datasentre, noe som også betyr sterkt reduserte klimautslipp og kostnader.

Konsolidering av datasentre

Parallelt med konsolidering av gamle datasentre og igangsettingen på Fet, tar EVRY i bruk banebrytende teknologi for å kunne levere nye driftstjenester med høy kvalitet og tilgjengelighet.

Gjennom driftskonseptet Future Proof leverer EVRY neste generasjon skyteknologi som bygger på stor grad av automatiserte arbeidsprosesser og globale leveransemodeller. Sammen med selvbetjeningsløsninger får kunder større fleksibilitet og raskere time-to-market for nye tjenester.

I tillegg til datasenteret på Fet vil EVRY benytte senteret på Gjøvik til disaster recovery.

Til toppen