Én million nordmenn på PC-jakt

Én million nordmenn på PC-jakt

En fersk undersøkelse viser at godt over én million nordmenn avslutter sommerferien med å lete etter ny PC.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Slutten på sommerferien betyr starten på et nytt skole- og jobbår, i en meget travel periode med hensyn til kjøp og salg av PC.

En undersøkelse YouGov har gjort viser at 30 prosent av de spurte enten har kjøpt PC allerede i løpet av de siste ukene, eller vurderer å gjøre det. Det tilsvarer i overkant av 1,1 millioner nordmenn.

- Det antallet stemmer godt med det trykket vi opplever hos oss landet rundt om dagen. Det er faktisk bare julesalget som kan måle seg med perioden vi er inne i nå, sier André Hesselroth, som er salgssjef for data hos Elkjøp.

Undersøkelsen viser også at vi vil bruke relativt mye penger når vi først kjøper oss ny PC, i snitt over 8.000 kroner.

Bruker mer penger enn før

- Vi ser at kundene våre bruker mer penger på PC enn de gjorde tidligere, men det er stor forskjell i pris mellom de ulike modellene. Man kan få gode Windows-PC-er til langt under snittet på 8.000 kroner, det er ikke alle som har behov for en Mac til 10-12.000, sier Hesselroth.

Han forteller at det har vært en rivende utvikling innen bærbare datamaskiner de siste årene, og at ny teknologi som ble lansert for en stund tilbake nå virkelig er i ferd med å sette seg.

- Kundene ser i større og større grad etter såkalte 2-i-1-løsninger, altså modeller som kan brukes både som en tradisjonell datamaskin, men der skjermen kan tas av slik at den også fungerer som et nettbrett. Denne teknologien kom for to-tre år siden og har nå for alvor blitt kjent for folk. Generelt ser vi et betydelig kvalitetsløft i kategorien PC, sier Hesselroth hos Elkjøp.

Av andre trender nevner han fremmarsjen av såkalte SSD-harddisker, større fokus på Full HD-skjerm, bedre batterikapasitet og nyere trådløse nettverksløsninger.

Økende interesse for gaming

Undersøkelsen viser også at en av tre nordmenn bruker samme bærbare datamaskin til både spill/gaming og til andre oppgaver.

- Interessen for dataspill er kraftig økende i Norge, og er du skikkelig hekta på gaming er du nok også villig til å investere i en kraftigere maskin. Dette bidrar nok også til at snittprisene øker, sier Hesselroth.

Til toppen