Bergenseren som ikke skarrer

Bergenseren som ikke skarrer

Han begynte som drosjesjåfør, studerte informatikk og ble programmerer, men hans naturlige ledertalent ble tidlig oppdaget. Siden han fylte 27 år har karrieren bydd på stadig større sjefsstoler. Nå leder han Norges største IT-selskap. Møt Mjøs!

  • SW/HW
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Vi møter Terje Mjøs i Telenor Eiendoms lokaler på Fornebu, der IT-kolossen Evry har nylig overtatt telegigantens bygg A, B og C. Det er halvmørkt i møtelokalet og i taket blinker en lampe:

- Pæren er kaputt, bryterpanelet ødelagt og lyset er dimmet. Derfor er det så mørkt her, forklarer Mjøs. Evry har flyttet inn 6 måneder før planen. Derfor er ikke alt på plass ennå. Elektrikerne jobber på høygir.

Mjøs har det travelt. Mjøs er utålmodig og målbevisst. Han leder landets største IT-selskap. Innen 2015 skal Evry bli ledende i Norden.

 Slalåm, drosje og informatikk

[factbox id="1"]

Han er egentlig bergenser, selv om han ikke skarrer. Før Terje ble født for 52 år siden, hadde nemlig foreldrene rukket å flytte fra Bergen til Bærum. Han vokste opp ved Kirkerudbakken, kjørte slalåm og ble norgesmester i alpint for juniorer.

- Var mor og far ambisiøse på dine vegne?

- Nei, de overlot valgene til meg. Etter gymnaset ante jeg ikke hva skulle bli. Jeg jobbet på bensinstasjon og kjørte drosje.

- Det gjør jo også Jens Stoltenberg!

- Jo, men min søster mente det var lite framtidsrettet, så jeg begynte på Blindern. Der møtte jeg informatikkstudenter som overbeviste meg, forteller han.

Mjøs tok hovedfag i informatikk. Dermed begynte karrieren som skulle gjøre ham til en av Norges aller mektigste IT-ledere.

Drømmejobben i Norsk Hydro

Som 26-åring fikk Terje Mjøs en ettertraktet jobb i Hydro Data som leverte IT-tjenester til konsernet. Han begynte med programmering, men Hydro oppdaget snart hans ledertalent, ga ham nye oppgaver og sendte ham på et MBA-studium (Master of Business Administration) hos BI.

Etter eksamen ble han sjef for Hydro Data som skiftet navn til Hydro IS Partner. Senere jobbet han i 4,5 år i Brussel som salgssjef for Hydros landbruksprodukter i Europa.

Sjef for Norges største IT-selskap

I 2004, etter 15 år i Hydro, fikk Terje Mjøs en kjempeutfordring: Han bedt om å bli administrerende direktør i ErgoGroup, og svarte ja.

Under Mjøs’ ledelse fortsatte ErgoGroup å kjøpe opp andre IT-selskaper, og fusjonerte i 2010 med EDB Business Partner. Dermed ble han konsernsjef for EDB ErgoGroup, Norges største IT-selskap.

Mjøs tok straks fatt på det krevende arbeidet med å samkjøre et konsern med 20 000 servere og 10 000 medarbeidere i Norge og Sverige. Mange baller skulle sjongleres.

Evry – splitter nytt

- Min oppgave var å lage et helt nytt selskap med ny misjon, ny visjon og nye verdier. Det tok utrolig mye tid å integrere de mange selskapene som levde sitt eget liv inne i den gamle strukturen.

- IT-drift i stor skala gir synergieffekter?

- Ja, etter fusjonen tok vi ut over 400 millioner på 24 måneder. Vi reduserte stabsfunksjoner, etablerte enhetlige støttesystemer, og avviklet noen hundre ansatte, de fleste ved naturlig avgang.

- Hvordan skal dere konkurrere?

- I den internasjonale konkurransen vil Evry aldri kunne bli billigste leverandør. Vi kommer heller ikke til å bli så innovative som Apple. Men Evry skal være «best på kunde». Vi skal forstå kundens teknologiske og bransjemessige utfordringer. Kulturell og fysisk nærhet er viktig. Vi har 50 kontorer i Norden.

Suksessleder med praktisk erfaring

- I 2012 skiftet EDB ErgoGrup navn til Evry?

- Navneskiftet var ikke fasadepynt. Etter fusjonen ville vi fornye oss innenfra og skape et helt nytt selskap. Derfor trengte vi et nytt navn, sier Terje Mjøs.

- Til tross for kortvarig lederutdannelse har du hatt ekstremt stor suksess som næringslivsleder?

- MBA-en ga meg ballast, men min lederutvikling har foregått i Hydro og gjennom det jeg plukket opp senere. Ledelse går mye på erfaring.

- Har du noensinne gått på nederlag?

- Ingen er perfekte! Jeg har i likhet med andre ledere opplevd oppturer og nedturer. Det er viktig å lære av feil. Jeg motiveres når jeg ser «bratte bakker» som vi må klatre opp.

Ønsker kvinner rundt seg

- Du ønsker å være omgitt av kvinner, uten å lage skulpturpark som Christian Ringnes?

- Jeg er opptatt av de positive verdier kvinner kan tilføre vår mannsdominerte arbeidsplass. IT-bransjen har bare 20 prosent kvinner. Jeg savner flere kvinner, både IT-spesialister og ledere. Vi trenger deres kompetanse og kunnskaper. Vi må vise at kvinner kan lykkes faglig og ledelsesmessig.

– Hvordan jobber du for å rekruttere og beholde arbeidskraft?

Medarbeidertilfredshet står høyt hos oss. Det handler ikke om lønn alene, men om stolthet, verdier og personlig utvikling. Vi har romslige budsjetter for kompetanseutvikling, og jobber enormt mye med å bygge en god kultur.

Gladgutt på biltur

Terje Mjøs er ikke vanskelig å få i tale hvis en medarbeider vil snakke med ham. Han er lett å snakke med – en gladgutt, sier mange.

Tre ganger i året avholder alle lokalkontorene informasjonsmøter. Kanskje kommer konsernsjefen?

- Jeg elsker å kjøre bil. Jeg drar kanskje fra Oslo til Gjøvik og tar med meg Brumunddal. Så kjører jeg ned til kysten og stanser i Sandefjord, Porsgrunn, Arendal og videre i Kristiansand, Stavanger, Haugesund og Bergen. Det er verdifullt å møte de ansatte der de jobber, sier han.

- Jeg krever en IT-minister!

- Norge og Norden er i første rekke når det gjelder IT-bruk?

- Ja, privat sektor har fornyet og effektivisert sine forretningsprosesser, men offentlig sektor mangler overordnet visjon og strategi.

Jeg skulle ønske at statsministeren ville gi oss en IT-minister, eller en med overordnet ansvar for IT-politikken. IT er til tross alt Norges tredje største bransje.

De viktigste trendene

- HP og andre store dataselskaper sliter med å fornye seg. Hva skjer ‘a?

- De jobber nok med de samme fire store trendene som vi gjør:

Cloud: Vi lanserer stadig flere sky-tjenester for bedrifter.

Mobility: Vår Future Proof-løsning implementerer BYOD i Posten, Gjensidige og Storebrand.

Analytics: Vi samarbeider med IBM om analyse av de store datamengdene som innsamles.

Social media: Facebook og Twitter har et uendelig potensiale.

De fire trendene har eksponentiell vekst, er selvforsterkende og det er forbrukerne som driver utviklingen.

Reserve-dubbeditter hindrer krasj

- Vi er helt avhengig av IT, men seks ganger de siste to årene har det vært svikt i minibank- og nettbanksystemer som Evry har ansvar for?

- Ja, det vil jeg ikke ha noe av! Jeg har innført «Snu hver stein-programmet» for å finne svakheter, og bygget inn både to og tre reserve-dubbeditter som tar over når noe svikter.

Selv om vi hadde en svikt i mars, har antall uønskede hendelser falt kraftig siste halvår.

Overvåkningssikkert datasenter

- Sikkerheten vil vel bli forbedret når Evry bygger nytt driftssenter på Fet i Akershus? ?

- Ja, datasenteret skal stå klart i september 2014. Der vil dataene ligge trygt lagret i politisk stabile Norge. Amerikanske National Security Agency kan ikke overvåke dem.

På Fet er det heller ingen fare for naturkatastrofer som jordskjelv eller flodbølger, og det nye datasentret vil dessuten halvere miljøutslippene.

Sykler, men ikke i gjørma

- Du har lange arbeidsdager. Hva gjør du når du har fri?

- Jeg elsker å lese krim! I sommerferien er jeg en ivrig golfer. Går 40-50 runder i sesongen. Har fire ukers sommerferie. Det er luksus!

Vinterstid trives jeg i marka. Jeg er gammel alpinist, men har parkert slalåmskiene til fordel for langrennsski.

- Sykler du Birkebeineren?

- Nei! Det er viktig å sette seg mål, men jeg nekter å herje i gjørma sammen med 8000 andre møkkete mannfolk og kvinner, sier han.

Mjøs har imidlertid blitt bitt av sykkelbasillen. – Jeg hadde med hengelås til kontoret i dag. Skal be om et garderobeskap til dressene mine, og begynne å sykle til jobben. Håper jeg orker?

Til toppen