Årets søketrender fra Google

Årets søketrender fra Google

Hvilke søk som økte mest i løpet av 2015 kan fortelle oss mye om årets viktigste begivenheter og hva som opptar nordmenn. I år har vi søkt mye på blant annet en Colombianer, en ung politiker og et naturfenomen.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Store dramatiske begivenheter har preget 2015, og noe av det nordmenn lurte mest på under kategorien «hva skjer..?» var situasjonen i Syria og Hellas. Vi lurer også på hva som skjer etter døden og hva som foregår på et nominasjonsmøte.

Valget var viktig

Årets valg preget også våre søk i 2015 og både «hva skal jeg stemme?», «hvor skal jeg stemme?» og «hvordan stemme?» er høyt oppe i sine respektive kategorier. Miljøpartiet De grønne tar begge topplasseringene under kategorien «politikerne» med Lan Marie Nguyen Berg og Rasmus Hansson. Piratpartiet har økt mest i kategorien for «politiske partier».

Populære personligheter

Norges største fotballtalent Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet i 2015 og det samme har blant annet blogger Caroline Berg Eriksen og Pablo Escobar, takket være Netflix-serien Narcos. NRK-serien Skam har høstet både god kritikk og en rekke søk i løpet av året.

Solformørkelse og emojis

Nordmenn er kjent for sin interesse for vær og i år har solformørkelse vært et hett tema. Vi lurte på hva en solformørkelse faktisk er, hvor ofte det forekommer og hvordan vi kan se den. I år har også et annet fenomen tatt av, nemlig såkalte emojis (piktogram).  Britiske Oxford Dictionaries kåret gledeståre-emoji til årets ord, mens nordmenn er svært begeistret for «star» og «spock».

Til toppen