Åpen styreplattform for fremtidssikker automasjon

Åpen styreplattform for fremtidssikker automasjon

En ny og åpen styreplattform med utgangspunkt i den nyskapende PLCnext Technology, muliggjør parallell programmering med etablerte programvareverktøyer som som Visual Studio, Eclipse, Matlab Simulink og PC Worx som fundament, samt valgfri tilknytning av de respektive, opprettede programkodene.

Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Hvis man skal følge målet om en nettorganisert, fleksibel produksjon i tråd med Industri 4.0-tilnærmingen, må automatiseringsløsningen som ligger til grunn bli mer tilpasningsdyktig og få bedre kommunikasjonsegenskaper, mener selskapet Phoenix Contact.

En ny og åpen styreplattform

Samtlige deltakere i automatiseringssystemet løser sine statiske forbindelser for å utveksle data med hverandre på en dynamisk måte, på tvers av anlegg og firmagrenser. Kun slik vil det være mulig å tilby produkter på de internasjonale markedene på en konkurransedyktig måte over lang tid. Med dette som bakteppe presenterte Phoenix Contact på SPS IPC Drives 2016 en ny og åpen styreplattform med utgangspunkt i den nyskapende PLCnext Technology. Løsningen muliggjør parallell programmering med etablerte programvareverktøyer som som Visual Studio, Eclipse, Matlab Simulink og PC Worx som fundament, samt valgfri tilknytning av de respektive, opprettede programkodene. Med PLCnext Technology kan man slik som eksempel kombinere funksjoner i henhold til IEC 61131-3 med rutiner i C/C++, C# eller Matlab Simulink. På denne måten kan programvare fra Open Source Community helt enkelt implementeres i automatiseringssystemet til Phoenix Contact.

Programvarens basisversjon er gratis

For programmeringen i henhold til IEC 61131-3 får man med den nye PC Worx Engineer en tilpasningsbar Engineering-plattform som gir brukeren en helt ny opplevelse. I tillegg til programmeringen muliggjør denne programvaren konfigurering, diagnostikk og visualisering av det komplette systemet i ett program. Engineering-plattformen imponerer med sitt individuelt tilpasningsbare, ryddige og lett betjenbare grensesnitt samt bruk av fremtidsrettede funksjoner. Programvarens basisversjon er gratis, og mange forskjellige, ekstra moduler som gjør brukeren i stand til å sette sammen sin egen programvare nettopp ved hjelp av slike funksjons-Addins, kan kjøpes i tillegg. Ettersom gjenbrukbare automatiseringsmoduler kan benyttes, og PC Worx støtter Engineer Safety- og Security-konsepter i stor grad, reduseres også utviklingstiden. Programvareplattformen fremstår dermed som et effektivt og fremtidssikkert Engineering-verktøy, avslutter Produktansvarlig i Phoenix Contact, Morten Aanonli.

RÅDGIVING/14. februar 2017

Konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars. Les mer

DIGITAL MARKEDSFØRING/ 6. februar 2017

Jakter på Norges smarteste industribedrift

– Norske industribedrifter må ta digitaliseringsutfordringene på alvor, for det gjør flere utenlandske konkurrenter – og det er en hard global konkurranse man lever i, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri. Sammen med Siemens jakter de nå på Norges smarteste industribedrifter. Målet er å vise frem norske industribedrifter og inspirere til utvikling av egen virksomhet. Les mer

Til toppen