30 % av mobil databruk er bakgrunnsdata

30 % av mobil databruk er bakgrunnsdata

Facebook Messenger, What’s App og Gmail tapper mobile dataplaner ved å bruke unødvendig bakgrunnsdata. En ny analyse gjennomført gjennom Opera Max på flere millioner Android-enheter, viser at mer enn 30% av databruken til apper skjer i bakgrunnen.

  • SW/HW
Motta nyhetsbrev fra Effektiv IT

Facebook Messenger og Gmail er appene som brukte mest bakgrunnsdata, de bruker hele 73% av dataene i bakgrunnen. Google Drive og What’s App bruker mer enn 50 prosent av dataene i bakgrunnen.

Bakgrunnsdata kan være et problem

Bakgrunnsdata er all datatrafikk som benyttes når du egentlig ikke bruker en app, slik som synkronisering av e-post, innlasting av annonser og nyhetsartikler, selv om du ikke leser informasjonen eller bruker dataene.

- De fleste apper er utviklet for å lage en god brukeropplevelse, ikke for å spare data. Om du lar bakgrunnsdataene løpe fritt på et begrenset dataabonnement tilsvarer det som å kaste én krone ut av vinduet for hver tredje krone du betaler for et abonnement, sier Sergey Lossev, produktsjef i Opera.

- Folk flest kjenner ikke til omfanget av bakgrunnsdata, har ofte ikke gitt appene tillatelse, og vet ikke hvordan de kan begrense databruken. Derfor introduserer vi Smart Alerts i Opera Max, som gir folk muligheten til selv å styre bruken av bakgrunnsdata. Opera Max kan også gi nyttige tips til hvordan man kan unngå at apper ikke bruker opp hele datapakken, sier Lossev.

Slik virker Smart Alerts

Smart Alerts identifiserer hvilke apper som har en stor prosentandel av databruken i bakgrunnen. Opera Max varsler deg om denne bruken, og gir deg valget mellom å la appen fortsette å bruke bakgrunnsdata, eller å stoppe bruken.

Opera Max varsler deg når en app har brukt mer enn 10mb i løpet av en uke. Varslene dukker opp i Opera Max som et kort på tidslinjen og som et varsel i varslingsmenyen i Android. Opera Max gir deg også varsler når en app bruker mye bakgrunnsdata på kort tid.

 

Til toppen